Promovare


Biografie

        Alina Sorescu

    Nume real: Alina Luminita Sorescu
    Data nasterii: 14 Iulie 1986
    Zodia: Rac
    Locul nasterii: Bucuresti
    Status marital: necasatorită
    Mama: Sorescu Paulina
    Tatal: Sorescu Gabriel
    Inaltime: 1,68m
    Greutate: 50kg
    Culoarea ochilor: albastri
    Culoarea parului: saten
    Hobby-uri: calatoriile, cumparaturile


Mai multe despre mine!
 

     Alina este un Rac veritabil născut în Bucureşti, în toiul verii lui 1986, de ziua Franţei. Pe scenă şi în lumina reflectoarelor este de când se ştie......adică de la 4 ani. În 1990 a început să cânte în grupul Mini-Song, condus pe atunci de regretatul Ioan Luchian Mihalea. Dar, ca solistă a debutat în anul 1994, la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret, organizat la Palatul Naţional al Copiilor. Nu numai că a participat la festival, dar concursul a fost şi o primă confirmare că muzica a fost o alegere bună, pentru că Alina a obţinut locul 1.

     Din acest moment, lucrurile au avut un curs firesc: a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa profesoarei Viorela Filip. Mult timp principala ei carte de vizită a fost participarea la Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur” în 1996, când a cântat în cadrul spectacolului de închidere “Viaţă de român”. Cum era şi firesc, o dată începutul făcut, şi cu încă un premiu luat (locul I la Festivalul  Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret, în 1996).

      Primul album trebuia să apară “Voi fi o stea” (1997). Profeţia s-a împlinit, Alina a devenit o stea, iar în 2000 îşi face o profesiune de credinţă şi scoate albumul “Alina”. În 2001 continuă şirul confesiunilor cu albumul “În faţa ta”, iar, în acelaşi an, pentru activitatea de până atunci primeşte şi o nominalizare la premiile Bravo Otto, la categoria “best teen pop”. În 2002 vrea mai mult şi scoate albumul “Vrei altceva” şi acesta urmat de o nominalizare la premiile MTV Video Awards România pentru “best female video”.

     Anul 2002 s-a anunţat un an plin de activitate pe plan muzical, aşa că obţine locul 8 la selecţia naţională pentru Eurovision. În 2004 Alina revine cu “În al 9-lea cer”.

     În aceşti ani, până ca al şaselea album să vadă lumina zilei, Alina nu a stat degeaba, a avut concerte, turnee în Olanda, Belgia, Franţa, Germania, Austria, Italia, Spania şi…bineînţeles în România. Pentru că îi place să fie mereu informată şi e o persoană muncitoare şi meticuloasă, cerebrală dar şi pragmatică, Alina nu a neglijat nici şcoala. Astfel ea este proaspăt absolventă a Facultăţii de Sociologie - Universitatea Bucureşti şi a celei de Comunicare şi Relaţii Publice – SNSPA. Acum urmează cursurile Masterului de Sondaje de Opinie, Marketing şi Publicitate din cadrul Facultăţii de Sociologie de la Universitatea Bucureşti. Activitatea din domeniul muzical i-a înlesnit „întâlnirea" cu televiziunea, o întâlnire pe care Alina a luat-o la început ca un joc.

     În televiziune a început să lucreze din 2002, odată cu oferta venită din partea lui Valeriu Lazarov pentru a prezenta o emisiune pe TVR 1. A fost o decizie care i-a priit pentru că această colaborare cu postul naţional continuă şi azi. A schimbat puţin microfoanele, dar cum nu putea sta departe de scenă, a prezentat până acum o mulţime de festivaluri de muzică, făcându-le mai uşoară intrarea colegilor săi.

     - "Ador calatoriile si am parte de ele deoarece fac parte din meserie. In plus, imi place sa studiez limbile straine, sa merg la cumparaturi. Si sunt o microbista infocata!"

     - "Ma dau in vant dupa piept de pui cu sos gorgonzola, dar detest carnea de miel. Pe cat posibil, incerc sa beau numai sucuri naturale de fructe."

     - "Merg la sala, fac jogging? Daca ar fi dupa mine, as practica aruncatul cu privirea si trasul cu urechea. Lasand gluma la o parte, sporturile mele preferate sunt fotbalul si patinajul artistic. Daca n-as fi facut muzica, atunci cu siguranta m-as fi apucat de sport."

     - "Mi-e teama de singuratate, de oamenii."